Om Skotland.dk
Rejsepriser
Overnatninger
Seværdigheder
Turforslag
Destillerier
Whiskyklub
Hjælperedskaber
·
Bidrag
Bag Skotland.dk

Det nye Blackwood Distiller

Så er det utænkelige sket endnu en gang, der er åbnet et nyt destilleri - på de nordlige Shetlandsøer. Sidste gang var det Arran i 1995, hvor projektet blev mødt med stor skepsis.
Blackwood Distiller åbnede foråret 2003, og første led i produktionen forventes at blive en 3 året Blackwood, som vil kunne købes fra 2006.

I området omkring de 110 Shetlands øer findes optimale betingelser for et detilleri, da der her - til overflod - er gode forekomster af uspoleret tørv og vand tilgængeligt. Temperaturen er også optimal for whiskyproduktion da den sjældent svinger mere end 5 - 15 °C. Samtidig gror tørven meget langsomt, hvilket forventes at give whiskyen et stærkt præg. Med hensyn til den essentielle vandforsyning er destilleriet begunstiget med hele to kilder, hvorved den meget vandkrævende destilleringsproces skulle være godt sikret.

På baggrund af alle disse lovende oplysninger, kan vi godt glæde os meget til at smage dette nye produkt. De første bud går på, at whiskyen vil lægge sig op af de karakteristiske Islay-produkter, men nærmere om dette på et senere tidspunkt. Det forventes, at der bliver produceret ca. 40.000 flasker om året, hvorved det skulle blive muligt at smage det nye produkt i 2006.

Tilbage til Whiskykortet


kontakt@skotland.dk | Printervenlig | Sitemap |